Just be you

Zet je volle potentieel in.

Hoogbegaafd zijn, betekent dat je extra potentieel hebt. Niet alleen privé, maar ook op je werk.
Zo heb je bijvoorbeeld meer out of the box ideeën.
Je hebt goed strategisch inzicht.
Je ziet patronen in dat wat jij doet, maar ook in de hele organisatie, het werkveld en daarbuiten.
Je neemt alles waar en dus valt ieder detail en ook iedere verbetering jou op. Niet alleen verbeteringen die al gedaan zijn, maar zeker ook die welke nog mogelijk zijn.
Je neemt niet zomaar alles voor waar aan dus vraag je door, trek je regels die niet goed meer lijken te werken in twijfel en komt tot nieuwe afspraken.
Je bent kritisch op je eigen werk en op dat van anderen. Daarmee ga je voor de beste resultaten.
Als hoogbegaafde ben je zeer sensitief. Daardoor weet je wat er speelt op een afdeling, in een team, tussen je collega en de leidinggevende.
Dit zijn allemaal extra kwaliteiten.

Veel voorkomende uitdagingen op de werkvloer.

Al deze extra kwaliteiten kunnen door collega’s en leidinggevenden zonder de juiste ondertiteling verkeerd gelezen worden.
Zo kan je drive om alles goed te willen doen en de ander ook daartoe te stimuleren, overkomen als bemoeizuchtig, oncollegiaal, betweterig, uitsloverig of negatief.
Of jouw geweldige hoeveelheid ideeën en oplossingen, kan de ander overspoelen.
Hoogbegaafden zijn niet gezagsgevoelig. Leg dat maar eens uit in een autoritaire organisatie.
Een ander probleem is dat je je veel te veel aanpast aan het lagere werktempo van anderen en vooral taken ver onder je niveau hebt. Hier verlies je veel energie op.
Wat ik regelmatig terug hoor, is dat de hoogbegaafde professional overkomt als een pitbull als hij/zij ergens van overtuigd is. Je collega wint de discussie niet vaak van iemand die zo snel denkt en zoveel verbanden ziet.
Men vindt dat je te ver voor de troepen uit loopt en je goede intenties en ideeën worden niet begrepen.

Zonde! Want jouw enige doel is het werk zo goed en efficiënt mogelijk te doen.
Niet alleen voor jezelf, maar voor de hele organisatie.
Allemaal problemen die met de juiste ondertiteling voorkomen kunnen worden. Als jij leert wat jouw extra potentieel is en hoe je daar goed over kunt communiceren, verdwijnen veel van dit soort problemen op de werkvloer.
In een coach traject bij Praktijk HB leer je deze obstakels uit de weg te ruimen zodat je met hernieuwde energie aan het werk kunt gaan.

Leiderschap.

Leiders hebben een belangrijke positie. Ze zijn degenen die de organisatie en haar medewerkers moeten koersen naar de juiste toekomst.
Leiders staan per definitie op een solo plek. Ze zijn echter gewone mensen die ook ergens moeten leunen. Hoe heb je dat voor jezelf ingericht?
Leiderschapsthema’s waar iedere leidinggevende mee te maken krijgt, zijn bijvoorbeeld:
Macht en onmacht.
Authenticiteit.
Verandering en stilstand.
Werk/privé balans.
Samenwerken/alleen werken.
Mensgericht versus resultaat gericht werken.

Een leider die hoogbegaafd is, heeft vanuit de zijnskwaliteiten van hoogbegaafd zijn, rekening te houden met extra uitdagingen. Bijvoorbeeld:
Hoe om te gaan met het eigen hoge werktempo en het lagere tempo van anderen?
Wat is er nodig om jouw hoge verwachtingen en de realiteit dichter tot elkaar te brengen?
Hoe zorg je voor draagvlak?
Op welke manier geef jij authentiek leiding?

Daniëlle Van Sundert van Praktijk HB heeft zelf 14 jaar ervaring in leiding geven. Ik werk samen met andere professionals op het gebied van leiderschapsontwikkeling waar dat nodig en/of passend is.
We begeleiden leiders van zeer diverse ondernemingen en organisaties op hun leiderschapsvraagstuk. Dit vraagt om maatwerk. Duidelijke spiegeling en sparring.
We werken aan de stenen die op het pad liggen zodat de weg vrij komt daarvan.

De begeleiding kan individueel plaatsvinden of  kan samen met andere leiders in een leiderschapsprogramma plaatsvinden.
Beide routes hebben tot doel al je kwaliteiten te leren kennen, los te komen van patronen en ruimte te maken voor authentiek leiderschap.
Praktijk HB draait er niet omheen. Komt gauw tot de kern en begeleid je in het opruimen van patronen en in het ontdekken van je volle potentieel.

 

Back To Top