Als je iets niet ziet of begrijpt, of als iets niet wetenschappelijk bewezen is, wil dat nog niet zeggen dat het niet bestaat.

Gisteren hoorde ik tijdens een oudersessie deze ervaring. ‘Toen mijn zoon 6 was, vroeg hij wanneer we samen naar Frankrijk op vakantie waren geweest. Ik zei hem dat we daar nog niet samen waren geweest. Hij omschreef een bos en onze kampeerplek en tent tot in detail. Tot aan de gele zwemtas aan toe. En dat er een Belgische meneer bij was. Ik realiseerde me dat dit mijn zomervakantie met mijn gezin van herkomst was toen ik 12 jaar was. Samen met een Vlaamse vriend van mijn ouders. Ik heb daar geen foto’s van. Toen ik dat tegen mijn zoon zei, antwoordde hij: ik was toen al bij je, mammie.’

Eergisteren was hier een meisje van 11. Een heel bijzonder kind. Ze vertelde dat er veel sterfgevallen in haar familie waren geweest in korte tijd. Dat ze daar verdriet van had en hun miste. En omdat allen tijdens strenge Corona regels hun uitvaart hadden, was er letterlijk voor haar geen afscheid geweest.

‘Ik heb opa ook een aantal keren gevoeld. Dan was ik op mijn kamer en liep hij langs en raakte me daarbij aan. Ik zag ook een witte waas, precies in de kleur van opa’s vest waarin hij begraven is.’

Heel veel hoogbegaafde en hoogsensitieve mensen jong en oud(er) hebben spirituele ervaringen. Voor hun is dat vaak heel natuurlijk. De ouders van de kinderen die ik hierboven noem, staan daarvoor open. Dat helpt hun want ze weten maar al te goed dat de meeste anderen dit hocus pocus vinden.

Er bestaat zoveel meer.

Beyond your beliefs.

Persoonlijk vind ik dat een enorme verrijking.

Back To Top