Ga naar hoofdinhoud

Just be you

Daniëlle van Sundert, eigenaar Praktijk HB

Drijfveren.

Mijn wens is bij te dragen aan het levensgeluk van hoogbegaafde kinderen en volwassenen. Vanuit die missie is Praktijk HB, praktijk voor hoogbegaafdheid ontstaan.
Ik liep zelf spaak als hoogbegaafd kind. Er werd  negatief gereageerd op mijn intelligentie en op mijn hoogsensitiviteit. Je mengen in een gesprek, een eigen idee of mening ergens over ontwikkelen, mee discussiëren en je gevoelens tonen, werden allemaal streng bestraft.
Er was nergens een plek voor mij waar ik mocht zijn wie ik was.

Ik dacht dat ik raar was, dom, lastig en dat de wereld beter af was zonder mij. Zowel thuis als op school is mijn hoogbegaafdheid niet herkend.
Door me voortdurend aan te passen, in te moeten houden en bekritiseerd te worden, ontwikkelde ik een negatief zelfbeeld. Gelukkig heb ik daarna de juiste mensen om me heen verzameld en ben ik met hard werken uit de negatieve spiraal geraakt.

Als ik vergelijkbare gevoelens en gedachten bij andere mensen bespeur, dan wil ik ze graag helpen, klein en groot. Iemand willen helpen zit van nature in me.

Er is bij de meeste mensen nog weinig bekend over wat hoogbegaafdheid is. Wat er bekend is, klopt vaak niet. Hoe meer mensen hoogbegaafdheid begrijpen, hoe meer acceptatie, hulp en waardering er voor hoogbegaafden zal ontstaan. Meer kennis zal ook preventief werken waardoor problemen kunnen worden voorkomen.
Daarom zet ik me via educatie in om kennis over hoogbegaafdheid breed te delen.

Doelgroep.

Ik ontmoet sinds een aantal jaren veel hoogbegaafde kinderen en ouders van hoogbegaafde kinderen omdat mijn eigen kinderen, mijn man en ik ook hoogbegaafd zijn. Alles wat met hoogbegaafdheid te maken heeft of dat nou over gedrag, denken, doen gaat of over andere zaken, heeft mijn interesse. Ik vind ons een bijzondere doelgroep. Wat mij betreft is er nog veel te weinig specifieke hulpverlening voor hoogbegaafden terwijl die wel hard nodig is. Vandaar dat ik me in Praktijk HB, praktijk voor hoogbegaafdheid in de begeleiding van hoogbegaafden heb gespecialiseerd.

Achtergrond.

Ik ben mijn hele leven al gefascineerd door menselijk gedrag. Op basis van die interesse heb ik een aantal studies gevolgd: psycho sociale therapie, systemisch werken, coaching voor professionals, zelfstandig talentbegeleider, brainspotting en hypnotherapie. Daarnaast heb ik diverse trainingen en masterclasses gevolgd over onderwijsontwikkeling.
Ik heb gewerkt als gezinstherapeut en als psycho sociaal therapeut.
Tussen 2008-2015 heb ik een coachpraktijk gehad waarin ik zowel individuen als teams coachte. Daarnaast heb ik in het hoger beroepsonderwijs gewerkt als manager onderwijs en onderzoek, onderwijsontwikkelaar en zakelijk manager.

Daniëlle.

Ik hou erg van lachen, muziek, kinderen en dieren. Opladen doe ik in de natuur, door sport, bij mijn lieve paard Cherabi, door muziek te luisteren of door moderne kunst te bekijken. Ik leid een actief leven, dat past bij me. Mensen zeggen vaak over me dat ik betrokken, inlevend, eerlijk en zorgzaam ben. Ik woon samen met mijn man en onze twee kinderen Joep (13) en Gina (9).

Just be you.

Mijn motto bij praktijk HB, praktijk voor hoogbegaafdheid is ‘Just be you.’
Jezelf zijn is niet voor iedereen vanzelfsprekend. ‘Just be you’ is mijn dagelijkse reminder aan mezelf en aan anderen, dat je niemand anders kunt zijn, dan jezelf.
Dan kun je maar beter leren, hoe jezelf te accepteren en te omarmen.
Just be you and be proud of it.

Back To Top