Just be you

Daniëlle van Sundert, eigenaar Praktijk HB

Drijfveren.

Mijn wens is bij te dragen aan het levensgeluk van hoogbegaafden. Vanuit die missie is Praktijk HB, praktijk voor hoogbegaafdheid ontstaan.
Ik liep zelf spaak als hoogbegaafd kind. Er werd  negatief gereageerd op mijn snelheid van denken, op mijn autonomie en op mijn hoogsensitiviteit. Je mengen in een gesprek, een eigen idee of mening ergens over ontwikkelen, mee discussiëren en je gevoelens tonen, werden allemaal streng bestraft.
Er was nergens een plek voor mij waar ik kon zijn wie ik was.

Zowel thuis als op school is mijn hoogbegaafdheid niet herkend.
Door me voortdurend aan te passen, in te moeten houden en bekritiseerd te worden, raakte ik steeds verder bij mezelf vandaan. Dat maakte me ziek. De enige weg is de weg terug naar jezelf. Dat heb ik als boodschap in mijn ziek zijn gevonden. En ik, ik ben hoogbegaafd, snel, gevoelig, nieuwsgierig, creatief en inmiddels gezond!
Mijn doel bij Praktijk HB is jou ook je eigen weg te laten vinden zodat je je volle potentieel kunt leven.

Doelgroep.

Wat mij betreft is er nog veel te weinig passende begeleiding voor hoogbegaafden terwijl die wel hard nodig is. Vandaar dat ik me in Praktijk HB, praktijk voor hoogbegaafdheid in de begeleiding van hoogbegaafden heb gespecialiseerd.
Of je je nou persoonlijk of professioneel wilt ontwikkelen, je bent van harte welkom!

Achtergrond.

Ik ben mijn hele leven al gefascineerd door menselijk gedrag. Op basis van die interesse heb ik een aantal studies gevolgd: psychosociale therapie, systemisch werken, coaching voor professionals, zelfstandig talentbegeleider, systemisch werk, brainspotting en hypnotherapie. Daarnaast heb ik diverse trainingen en masterclasses gevolgd over onderwijsontwikkeling.
Ik heb gewerkt als psychosociaal therapeut.
Tussen 2008-2015 heb ik een coachpraktijk gehad waarin ik zowel individuen als teams coachte. Daarnaast heb ik in het hoger beroepsonderwijs gewerkt als manager onderwijs en onderzoek, onderwijsontwikkelaar en zakelijk manager.
Ik heb in totaal 14 jaar leiding gegeven binnen verschillende organisaties.
In 2018 ben ik Praktijk HB gestart.

Daniëlle.

Ik hou erg van lachen, muziek, natuur en dieren. En van mijn werk. Niks mooier dan iemand individueel of in groepsverband te zien ontwikkelen.
Mensen zeggen vaak over me dat ik diepgaand, inlevend, eerlijk en helder ben.
Ik woon samen met mijn man en onze twee kinderen Joep (15) en Gina (11).

Just be you.

Mijn motto bij praktijk HB, praktijk voor hoogbegaafdheid is ‘Just be you.’
Jezelf zijn is niet voor iedereen vanzelfsprekend. ‘Just be you’ is mijn dagelijkse reminder aan mezelf en aan anderen, dat je niemand anders kunt zijn, dan jezelf.
Dan kun je maar beter leren, hoe jezelf te accepteren en te zijn.
Just be you and be proud of it.

Back To Top