skip to Main Content

Just be you

Recente beoordelingen

Als coach laat Daniëlle je veilig en gehoord voelen. Zo wordt er meer ruimte gecreëerd om dichter bij het probleem en een oplossing te komen. Daniëlle heeft een onwijs goede intuïtie en weet in uiteenlopende situaties weer een toepasbare opdracht of advies te kunnen geven. Door de juiste vragen te stellen en het probleem vanuit meerdere invalshoeken te benaderen. Zo kijkt ze niet alleen naar jou als persoon maar ook naar de dynamiek daaromheen. Je gezinssituatie, je werk en je vrienden horen hier allemaal bij. Het is erg prettig dat Daniëlle zelf ook hoogbegaafd is, hierdoor is het simpelweg makkelijker om elkaar sneller te
begrijpen. Ik heb mijn coaching bij Danielle altijd als zeer prettig ervaren en heb onwijs veel geleerd over mezelf. Door Daniëlle heb ik nu veel belangrijke tools en levenslessen mee, voor een gelukkiger en evenwichtiger leven.

Ik heb terugkerende depressies. Vanuit een jeugdtrauma. Eerdere therapie heeft niet geholpen. Bij Daniëlle voelde ik me vertrouwd en begrepen. Ze denkt snel en weet goed verbanden te leggen. Dat komt omdat ze zelf ook hoogbegaafd is. Ze was de eerste die met me in de pijn ging staan en me daar doorheen hielp, zonder zich te haasten of mij te haasten. Met aandacht en rust.
Dat voelde veilig. Ik kan het nu beter achter me laten en me richten op de toekomst. Ik heb een toolkit ontwikkeld vanuit de opdrachten in de therapie die ik erbij kan pakken als ik het nodig heb. Ik vind het spannend om los te laten, maar ik weet dat ik het nu zelf verder vorm moet geven.

Tijdens de ouderbegeleiding voor onze hoogbegaafde dochter, bleek dat we nog wat werk te doen hadden aan onze relatie. We hebben toen een aantal sessies relatietherapie bij Daniëlle gevolgd. Die waren erg bijzonder en belangrijk voor ons. We zijn er hechter uit gekomen. We richten ons nu op wat we aan elkaar waarderen.
Daarna zijn we in het traject doorgegaan met het hele gezin. Deels waren bepaalde problemen al verdwenen doordat wij beter naar elkaar luisterden en voor elkaar hadden gekozen. Het andere deel hebben we redelijk snel met elkaar opgepakt middels het spelen van bepaalde spellen en het trainen van vaardigheden bij onze dochter waarin Daniëlle haar en ons en haar broer begeleidde.
Ons doel was om de harmonie in ons gezin te herstellen. Dat is dankzij Daniëlle heel goed gelukt. Niet alleen onze dochter zit beter in haar vel, maar wij zitten dat allemaal.

Recent ontdekte ik dat ik hoogbegaafd ben. Dat is een aardverschuiving.
In retrospectief begrijp ik nu allerlei keuzes en levenscrises beter, maar ik vind het allemaal wel heel heftig. Had ik het maar eerder geweten, dan was alles heel anders geweest.
Bij Daniëlle ervaar ik dat ik tot rust kan komen. Ze begeleidt me bij te begrijpen wie ik ben, wat hoogbegaafd zijn is, hoe hoogsensitief zijn werkt en hoe ik dat een plek kan geven. Ik heb de indruk dat ze zeer ervaren is en goed weet wat ik nodig heb en welk tempo daarbij past.
Ik ben bij allerlei therapeuten geweest, maar niemand kon me echt helpen. Ik heb verschillende diagnoses gehad.
Dit is voor het eerst dat ik me gezien en begrepen voel door een therapeut en ik zelf het vertrouwen heb dat ik stap voor stap de regie terug zal gaan krijgen over mijn leven. Daar ben ik nog niet, maar misschien kom ik daar wel. Dat besef is voor mij erg betekenisvol.

Ik heb veel ruzie met juf en met mijn zusjes. Ik vind het stom dat iedereen boos op mij wordt. Ik word zelf boos vooral als het oneerlijk is. School vind ik supersaai.
We doen veel spelletjes bij Daniëlle en ik mag kiezen. Ook deden we een spel over blij, boos, verdrietig en bang. Nu word ik niet meer vaak boos.
Ik mag een groep overslaan op school. Daniëlle en papa en mama hebben dat gevraagd. Op vrijdag ga ik naar de plusgroep, dat is leuk. Dat vind ik een leuke juf.
Ik vind het leuk bij Daniëlle. Papa en mama gaan er ook heen. Dat vind ik leuk.

Ik wilde graag naar haar toe omdat zij mij begrijpt. We hebben veel gepraat over gevoelens en verschillen tussen mensen en over hoogbegaafd zijn. Ik kan nu beter praten over hoe ik me voel en ook zeggen als ik ergens last van heb. We gingen ook een paar keer naar de paarden wat ik heel fijn vond. Ik ben minder vaak boos en ik voel me vrolijker.

Ik was steeds heel zenuwachtig als ik een toets moest maken. Soms kon ik niet meer nadenken en wist ik niets meer. Bij Daniëlle kon ik rustig worden. Ze leerde me hoe ik mijn volle hoofd leeg kon maken en hoe ik niet over de kook zou gaan.
Op school lukt me dit nu ook beter. Ik mag bij een proefwerk een blad over mijn opgaven leggen. Mijn hoofd blijft dan rustig. Daniëlle vertelde over hoogbegaafdheid en over hoogsensitief. Ik wist niet precies wat dat was, maar nu weet ik het wel en ik herken er ook veel van.

Na de eerste keer bij Daniëlle kon onze dochter weer goed slapen. Ze sliep jarenlang slecht, we hadden al heel wat therapeuten gezien, maar nu geeft ze voor het eerst aan zich beter te voelen omdat ze ontdekt heeft dat er ook andere kinderen hoogbegaafd zijn zoals zij. Bij Daniëlle heeft ze geleerd over waarom ze denkt en voelt zoals zij dat doet. We zijn nu allemaal uitgeruster dan voorheen en dat maakt veel verschil.
Als ik tijdens het traject van onze dochter zei dat ik iets met Daniëlle overlegd had, dan vond onze dochter het goed en ging ze erin mee. Er was meteen veel vertrouwen tussen haar en Daniëlle. Dat was heel belangrijk voor ons, zeker na eerder ervaringen bij therapeuten waar we weinig verandering bij onze dochter zagen en soms niet eens begrepen werden.
We hebben goede, praktische tools gekregen om onze dochter beter te verstaan en daardoor kunnen we haar nu helpen.
Voor ons is het fijn om te merken dat ze makkelijker contact legt met andere kinderen en meer voor zichzelf opkomt. Ze geeft zichzelf nu zelfs regelmatig een compliment.
Het lijkt alsof ze meer in balans is gekomen door de oefeningen die ze met Daniëlle deed en die we thuis nu met haar blijven doen.
We zijn Daniëlle heel dankbaar voor haar prettige kindercoaching waar wij allemaal veel aan hebben gehad. Mocht er in de toekomst weer begeleiding nodig zijn, dan weten we waar we heen gaan.

Onze hoogbegaafde dochter (16) heeft sinds enkele maanden begeleiding van Danielle.
Dit ondanks dat ze lange tijd niets wilde weten van haar hoogbegaafdheid.
Ze wilde nl niet anders zijn en al zeker niet opvallen.
Omdat ze vanuit de hoogbegaafdheid tegen een probleem op school aanliep (perfectionisme/faalangst/black outs tijdens toetsen) en faalangsttraining haar niet hielp besloot ze om toch een traject in te gaan bij Danielle. Vanaf het eerste moment voelde onze dochter zich op haar gemak en begrepen bij Danielle. Dat Danielle ook hoogbegaafd is heeft hier zeker aan bijgedragen. Onze dochter ervaart dit als heel fijn.
Hierdoor stond ze ook meer open voor haar hoogbegaafdheid en kreeg ze o.a. antwoord op waar de faalangst/black outs door werden veroorzaakt.
Dit was een belangrijke eye opener. En een van de uitgangspunten om samen met Danielle mee aan de slag te gaan.

Niet alleen naar onze dochter toe is Danielle zeer betrokken en vakkundig. Dit is ze ook naar ons als ouders. Ze denkt op een fijne en professionele manier mee en heeft veel kennis en kunde in huis. Ze pakt vrijwel direct belangrijke punten uit wat er speelt. Haar uitleg gaf (na een jarenlange zoektocht) snel veel inzicht waardoor wij als ouders onze dochter beter konden begrijpen en begeleiden. Danielle heeft hierin voor ons een waardevol verschil gemaakt.

Back To Top