skip to Main Content

Just be you

Recente beoordelingen

Daniëlle is een expert in begeleiden van hoogbegaafden. Daarmee bedoel ik: ze herkent snel gedragselementen (faalangst, perfectionisme, enz.) en laat je daar in kleine stappen zelf mee kennismaken. Zo helpt ze je inzicht te verwerven in jezelf, zonder vertrouwen te verliezen. Ik voelde mij en mijn gezinsleden meteen gezien op een heel fijne manier. Ze treedt de kinderen rechtstreeks en op een volwassen manier tegemoet.

Daniëlle is ook expert omdat ze veel theoretische kennis heeft en die goed weet over te brengen. Ook dat weet ze goed te doseren in de sessie en ze is punctueel in het nasturen van (meer) informatie. Op die manier legt ze ook steeds de bal bij jou: je bent na een sessie+terugkoppeling steeds zelf weer aan zet om je te verdiepen in alles wat ze je aan informatie, inzichten en praktische handvatten geeft.

Daniëlle stemt heel goed met je af wat we in een volgende sessie gaan doen. Ze vraagt van tevoren hoe het gaat en waar je behoefte aan hebt. Ze weet heel goed wat we de vorige keer gedaan hebben. Ze heeft scherp de grote lijn van de reeks sessies voor ogen en heeft ondertussen veel oog en oor voor details in de verhalen waar wij mee komen. Ondertussen houdt ze scherp de tijd in de gaten.
Als persoon is ze heel aandachtig, warm en ondersteunend op een professionele, open manier. Ze is energiek en opgewekt. Dat is fijn, want dat geeft je minder het gevoel dat je een probleem hebt en meer dat je aan het werk bent om te leren en te groeien.

Ik voelde me heel prettig en veilig bij Daniëlle, zonder dat het vriendinnig werd. Daniëlle blijft in haar houding en toenadering uiterst professioneel (bewaart voldoende afstand – fysiek en persoonlijk) en tegelijkertijd warm en aandachtig.
Onze dochter (13 jaar) zei na de eerste kennismaking: ‘Wat een fijne vrouw. Met haar zou ik wel een hele lesdag willen praten.’
De terugkoppeling per e-mail was meestal zo raak en zo rijk dat de tranen me in de ogen sprongen. ‘Wat heeft ze dat goed gezien!’ ‘Wat een bruikbare inzichten en praktische tips!’
Heel fijn ook de linkjes naar boeken, hand-outs, oefeningen, van allerlei. Veel om mee aan de slag te kunnen. Dat is ons lang niet allemaal gelukt.
De coaching was heel waardevol. We hebben veel geleerd over ieder van ons, over patronen in ons gezin en hoe we elkaar beter kunnen begrijpen en op een nieuwe manier kunnen ondersteunen.

Zelf heb ik veel geleerd over hoogbegaafdheid (theorie en praktijk) en handvatten gekregen om met onze zoon (11) om te gaan en hem te kunnen ondersteunen. Op die manier heb ik ook meer over mezelf geleerd; hoe en wanneer ik (dagelijks) expliciet rust moet nemen om weer even op te laden. Dat heeft een gunstige uitwerking op het hele gezin.
Onze kinderen hebben allebei veel geleerd over gedragspatronen en effecten van gedrag bij ieder van ons.
De sessies hebben meer rust gebracht in ons gezin. We kijken beter naar elkaar en geven elkaar meer ruimte. Iedereen is op zijn eigen manier sterker geworden en daardoor is er minder spanning en minder ruzie.

Als onze zoon nu kwaad wordt, zoekt hij zelf snel een plek om weer rustig te worden. Dat is nieuw. En het lukt hem ook echt om vrij snel weer bij te draaien. Hij heeft meer inzicht in waarom hij boos wordt. En wij ook. Zo kunnen we elkaar veel eerder helpen weer rustig te worden.
Onze dochter geeft meer weerstand als er ruzie dreigt. En dat is goed. Ze neemt meer plek in, is krachtiger geworden. De verhoudingen kloppen. Dat brengt ook rust.
Zelf herken ik mijn overprikkeling eerder en geef ik daar eerder aan toe door me een half uur of een uur terug te trekken. Ook al is iedereen thuis.

Wij (onze zoon en wij zelf) hebben de coaching als zeer prettig ervaren. Onze zoon voelde zich gelijk op zijn gemak en ging graag naar de sessies. We zien dat de ‘lessen’ bij hem zijn blijven hangen en hij er zodoende af en toe iets uitpikt waar hij gebruik van maakt. En wij blijven doorgaan op de ingeslagen weg, waarbij we Daniëlles tips/ tools meenemen.
Ik denk dat het belangrijkste voor hem is geweest dat hij zich echt goed begrepen voelde. Dat hij nu weet dat er meer ‘mensen zoals hij’ zijn en dit sterkt hem heel erg in het zichzelf blijven (zijn).
Bij ons allen is er nog meer begrip voor en over zijn persoonlijkheid.
We willen positief blijven in onze benadering en weten nu dat we op de goede weg zitten om hem zichzelf te laten zijn (en dat hij daar ook blij mee is).

Voor onze dochter was de coaching leerzaam, ook als steun bij haar belevenissen op de middelbare school.
Wij vonden het prettig om steeds per mail een terugkoppeling te krijgen zodat we konden lezen wat er besproken was en waarmee ze bezig zou gaan. Met de tools en technieken die ze aangereikt kreeg, ging ze ook goed aan de slag.
Zij heeft nu diverse gereedschappen om in te zetten in situaties op school, zoals het geven van feedback. Haar fantasieën over doel in de toekomst hebben haar veel plezier en motivatie gegeven. Tevens is er effect te zien in een afname van haar ongezonde perfectionisme.
Onze dochter werd via de coaching bewust over wat er zoal bij hoogbegaafdheid komt kijken en ze kreeg meer technieken om te dealen daarmee.
We zijn blij dat er zo’n goede klik met Daniëlle was.
Onze dochter voelde zich echt gesteund en begrepen. Een heel fijne ervaring voor haar.

Als coach laat Daniëlle je veilig en gehoord voelen. Zo wordt er meer ruimte gecreëerd om dichter bij het probleem en een oplossing te komen. Daniëlle heeft een onwijs goede intuïtie en weet in uiteenlopende situaties weer een toepasbare opdracht of advies te kunnen geven. Door de juiste vragen te stellen en het probleem vanuit meerdere invalshoeken te benaderen. Zo kijkt ze niet alleen naar jou als persoon maar ook naar de dynamiek daaromheen. Je gezinssituatie, je werk en je vrienden horen hier allemaal bij. Het is erg prettig dat Daniëlle zelf ook hoogbegaafd is, hierdoor is het simpelweg makkelijker om elkaar sneller te
begrijpen. Ik heb mijn coaching bij Danielle altijd als zeer prettig ervaren en heb onwijs veel geleerd over mezelf. Door Daniëlle heb ik nu veel belangrijke tools en levenslessen mee, voor een gelukkiger en evenwichtiger leven.

Ik heb terugkerende depressies. Vanuit een jeugdtrauma. Eerdere therapie heeft niet geholpen. Bij Daniëlle voelde ik me vertrouwd en begrepen. Ze denkt snel en weet goed verbanden te leggen. Dat komt omdat ze zelf ook hoogbegaafd is. Ze was de eerste die met me in de pijn ging staan en me daar doorheen hielp, zonder zich te haasten of mij te haasten. Met aandacht en rust.
Dat voelde veilig. Ik kan het nu beter achter me laten en me richten op de toekomst. Ik heb een toolkit ontwikkeld vanuit de opdrachten in de therapie die ik erbij kan pakken als ik het nodig heb. Ik vind het spannend om los te laten, maar ik weet dat ik het nu zelf verder vorm moet geven.

Tijdens de ouderbegeleiding voor onze hoogbegaafde dochter, bleek dat we nog wat werk te doen hadden aan onze relatie. We hebben toen een aantal sessies relatietherapie bij Daniëlle gevolgd. Die waren erg bijzonder en belangrijk voor ons. We zijn er hechter uit gekomen. We richten ons nu op wat we aan elkaar waarderen.
Daarna zijn we in het traject doorgegaan met het hele gezin. Deels waren bepaalde problemen al verdwenen doordat wij beter naar elkaar luisterden en voor elkaar hadden gekozen. Het andere deel hebben we redelijk snel met elkaar opgepakt middels het spelen van bepaalde spellen en het trainen van vaardigheden bij onze dochter waarin Daniëlle haar en ons en haar broer begeleidde.
Ons doel was om de harmonie in ons gezin te herstellen. Dat is dankzij Daniëlle heel goed gelukt. Niet alleen onze dochter zit beter in haar vel, maar wij zitten dat allemaal.

Recent ontdekte ik dat ik hoogbegaafd ben. Dat is een aardverschuiving.
In retrospectief begrijp ik nu allerlei keuzes en levenscrises beter, maar ik vind het allemaal wel heel heftig. Had ik het maar eerder geweten, dan was alles heel anders geweest.
Bij Daniëlle ervaar ik dat ik tot rust kan komen. Ze begeleidt me bij te begrijpen wie ik ben, wat hoogbegaafd zijn is, hoe hoogsensitief zijn werkt en hoe ik dat een plek kan geven. Ik heb de indruk dat ze zeer ervaren is en goed weet wat ik nodig heb en welk tempo daarbij past.
Ik ben bij allerlei therapeuten geweest, maar niemand kon me echt helpen. Ik heb verschillende diagnoses gehad.
Dit is voor het eerst dat ik me gezien en begrepen voel door een therapeut en ik zelf het vertrouwen heb dat ik stap voor stap de regie terug zal gaan krijgen over mijn leven. Daar ben ik nog niet, maar misschien kom ik daar wel. Dat besef is voor mij erg betekenisvol.

Ik heb veel ruzie met juf en met mijn zusjes. Ik vind het stom dat iedereen boos op mij wordt. Ik word zelf boos vooral als het oneerlijk is. School vind ik supersaai.
We doen veel spelletjes bij Daniëlle en ik mag kiezen. Ook deden we een spel over blij, boos, verdrietig en bang. Nu word ik niet meer vaak boos.
Ik mag een groep overslaan op school. Daniëlle en papa en mama hebben dat gevraagd. Op vrijdag ga ik naar de plusgroep, dat is leuk. Dat vind ik een leuke juf.
Ik vind het leuk bij Daniëlle. Papa en mama gaan er ook heen. Dat vind ik leuk.

Ik wilde graag naar haar toe omdat zij mij begrijpt. We hebben veel gepraat over gevoelens en verschillen tussen mensen en over hoogbegaafd zijn. Ik kan nu beter praten over hoe ik me voel en ook zeggen als ik ergens last van heb. We gingen ook een paar keer naar de paarden wat ik heel fijn vond. Ik ben minder vaak boos en ik voel me vrolijker.

Ik was steeds heel zenuwachtig als ik een toets moest maken. Soms kon ik niet meer nadenken en wist ik niets meer. Bij Daniëlle kon ik rustig worden. Ze leerde me hoe ik mijn volle hoofd leeg kon maken en hoe ik niet over de kook zou gaan.
Op school lukt me dit nu ook beter. Ik mag bij een proefwerk een blad over mijn opgaven leggen. Mijn hoofd blijft dan rustig. Daniëlle vertelde over hoogbegaafdheid en over hoogsensitief. Ik wist niet precies wat dat was, maar nu weet ik het wel en ik herken er ook veel van.

Na de eerste keer bij Daniëlle kon onze dochter weer goed slapen. Ze sliep jarenlang slecht, we hadden al heel wat therapeuten gezien, maar nu geeft ze voor het eerst aan zich beter te voelen omdat ze ontdekt heeft dat er ook andere kinderen hoogbegaafd zijn zoals zij. Bij Daniëlle heeft ze geleerd over waarom ze denkt en voelt zoals zij dat doet. We zijn nu allemaal uitgeruster dan voorheen en dat maakt veel verschil.
Als ik tijdens het traject van onze dochter zei dat ik iets met Daniëlle overlegd had, dan vond onze dochter het goed en ging ze erin mee. Er was meteen veel vertrouwen tussen haar en Daniëlle. Dat was heel belangrijk voor ons, zeker na eerder ervaringen bij therapeuten waar we weinig verandering bij onze dochter zagen en soms niet eens begrepen werden.
We hebben goede, praktische tools gekregen om onze dochter beter te verstaan en daardoor kunnen we haar nu helpen.
Voor ons is het fijn om te merken dat ze makkelijker contact legt met andere kinderen en meer voor zichzelf opkomt. Ze geeft zichzelf nu zelfs regelmatig een compliment.
Het lijkt alsof ze meer in balans is gekomen door de oefeningen die ze met Daniëlle deed en die we thuis nu met haar blijven doen.
We zijn Daniëlle heel dankbaar voor haar prettige kindercoaching waar wij allemaal veel aan hebben gehad. Mocht er in de toekomst weer begeleiding nodig zijn, dan weten we waar we heen gaan.

Onze hoogbegaafde dochter (16) heeft sinds enkele maanden begeleiding van Danielle.
Dit ondanks dat ze lange tijd niets wilde weten van haar hoogbegaafdheid.
Ze wilde nl niet anders zijn en al zeker niet opvallen.
Omdat ze vanuit de hoogbegaafdheid tegen een probleem op school aanliep (perfectionisme/faalangst/black outs tijdens toetsen) en faalangsttraining haar niet hielp besloot ze om toch een traject in te gaan bij Danielle. Vanaf het eerste moment voelde onze dochter zich op haar gemak en begrepen bij Danielle. Dat Danielle ook hoogbegaafd is heeft hier zeker aan bijgedragen. Onze dochter ervaart dit als heel fijn.
Hierdoor stond ze ook meer open voor haar hoogbegaafdheid en kreeg ze o.a. antwoord op waar de faalangst/black outs door werden veroorzaakt.
Dit was een belangrijke eye opener. En een van de uitgangspunten om samen met Danielle mee aan de slag te gaan.

Niet alleen naar onze dochter toe is Danielle zeer betrokken en vakkundig. Dit is ze ook naar ons als ouders. Ze denkt op een fijne en professionele manier mee en heeft veel kennis en kunde in huis. Ze pakt vrijwel direct belangrijke punten uit wat er speelt. Haar uitleg gaf (na een jarenlange zoektocht) snel veel inzicht waardoor wij als ouders onze dochter beter konden begrijpen en begeleiden. Danielle heeft hierin voor ons een waardevol verschil gemaakt.

Back To Top