Ga naar hoofdinhoud

Just be you

Recente beoordelingen

Ontvangen. Ik heb mezelf kunnen ontvangen. Vergeven. Geheeld.

Onderweg naar meer voelen en veel minder denken. Je wist voortdurend goed te spiegelen. Legde steeds de vinger op de juiste plekken. Ik heb het als heel prettig ervaren begrepen en gezien te worden binnen mijn hoogbegaafdheid. Het was maar een kort proces. Dat verbaast me vooral omdat ik bij andere therapeuten langdurig hulp heb gekregen die tot weinig resultaat heeft geleid. Kort maar krachtig.

Al vanaf de eerste conversatie via de mail was mij duidelijk dat ik hier kon gaan oogsten.
De verbinding met Daniëlle is zuiver, menselijk en authentiek. Een verademing zou ik zeggen. Haar manier van begeleiden is eerlijk, diepgaand, emotioneel en verrijkend. Ik draag haar rake uitspraken en de lichamelijke ervaringen die ik daar heb mogen ervaren met mij mee.
Ik voel mij beter. Lichter. Wijzer.

Ik voelde me hier meteen gezien, gehoord en serieus genomen. Het maakt alle verschil dat de coach zelf hoogbegaafd is en de complexiteit en het geheel daarvan begrijpt. In slechts enkele afspraken wist ik terug in de juiste energie te komen. Van daaruit heb ik knopen door kunnen hakken die ik eerder niet doorgehakt kreeg.
Voor nu kan ik zelfstandig verder.
Ik heb de begeleiding als zeer waardevol ervaren.

Na mijn hypnotherapiesessies bij Daniëlle voelde ik mij een nieuw mens, of beter gezegd een nieuwe versie van mezelf. Ik nam deze nieuwe versie van mezelf mee in verschillende situaties die ik voorheen als lastig had ervaren, ik merkte meteen dat deze situaties heel anders verliepen en vaak ook niet eens meer ontstonden. Ik voel me veel lichter en vrijer en ik merk dat ik hierdoor ook andere mensen en situaties aantrek. Waar ik het voorheen heel beangstigend vond dat het leven eindig is, kan ik nu genieten van de kleine dingen omdat het leven eindig is. Ik ben heel dankbaar dat ik deze sessies bij Danielle heb mogen ervaren. Door het vertrouwen en de warmte van Daniëlle vond ik het makkelijker om mezelf open te stellen en helemaal in contact te gaan met mezelf.

Wat een bijzondere ervaring was dat. Ik hoor steeds: ‘Ik doe ertoe!’
Meteen daarna hoorde ik muziek die ik altijd met mijn vader luisterde, alsof hij bij me was. Heel bijzonder.
Ik draag sinds de hypnose een heel blij gevoel met me mee en ik voel me heel sterk.
Ontzettend bedankt voor deze speciale ervaring.

Dank je wel voor je begeleiding van onze zoon in dit ingewikkelde proces! We hebben het gevoel dat het in ruimte bij hem heeft gecreëerd. Het zal voor hem nog steeds lastig blijven om zich met schoolzaken te verbinden, maar door de Brainspotting sessies bij jou heeft hij nu veel minder hinder uit het verleden.
Nogmaals veel dank, we zullen je zeker aanbevelen aan anderen.

De coaching was een goeie mix van inzicht en afdalen in mijn gevoel. Ik had direct een fijn gevoel bij jou als coach, omdat je dus niet alleen je kennis deelde, maar stapsgewijs en gedoseerd met mij in mijn ‘wezen’ afdaalde. Ik voelde me veilig met jouw begeleiding, en je hebt echt luiken geopend.
Je hebt me het inzicht en vooral het vertrouwen gegeven dat ik niet die vreemde vogel ben waarvan ik lang heb gedacht dat ik die was – maar dat er meer mensen zijn zoals ik, dat hoogbegaafdheid ook maar ‘gewoon’ een eigenschap is die je kunt en mag laten zien. Het maakt dat ik met meer mildheid kan terugkijken en met meer houvast vooruit kan kijken. Je hebt me erg veel opluchting bezorgd.
Ik kan dingen, gedachten en gevoeligheden nu meer nemen zoals ze zijn, zonder mezelf te veroordelen of in mallen te duwen waar ik toch niet in pas.
Ik ben heel blij dat ik jou getroffen heb.

De coaching was boven verwachting. In een paar sessies heb ik mezelf veel beter leren kennen. Ik heb nu een growth mindset en ik kom meer voor mezelf op. Alsof er een hele wereld voor me openging en dingen op hun plaats vielen. Ik sta na 5 sessies veel sterker in het leven.

Daniëlle heeft me ontzettend geholpen. De sessies voelden op maat voor mij gemaakt. Ze wist me persoonlijk te raken en gaf me veel relevante informatie over hoogbegaafdheid. 100% een aanrader.

Als ik eerder had geweten wat hypnotherapie kan veranderen, had ik daarvoor gekozen. Via allerlei andere therapieën die de angel niet weg kregen, kwam ik via een kennis bij Praktijk HB terecht. Al tijdens de kennismaking wist ik dat hier iets ging veranderen voor mij. We hebben uitgebreid gesproken en de tweede afspraak ging ik in regressie hypnotherapie. Dat vond ik heel spannend. Het lukte me beter dan verwacht om me eraan over te geven. Het was een heel bijzondere ervaring waarin ik in contact kwam met gebeurtenissen en gevoelens die mij onbewust vaak sturen. Daar tijdens die sessie hebben we iets voorgoed veranderd. Het lijkt alsof ik zachter ben geworden. Rustiger. Ik zeg andere dingen dan voorheen, reageer amper meer op oude triggers en voel me echt bevrijd. Wat een ervaring. De derde afspraak hebben we gewerkt aan mijn angst voor kleine ruimtes. Ik kan het bijna niet geloven, maar ik stap nu rustig een lift in en de wc-deur mag voor het eerst dicht. Aanrader!

Ik heb enorme faalangst en black-outs tijdens toetsen. Dat is de afgelopen jaren steeds erger geworden. Super vervelend. Ik heb drie hypnotherapie afspraken gehad bij Daniëlle waar we aan mijn faalangst hebben gewerkt. Sindsdien heb ik geen hoofdpijn en buikpijn meer als ik een toets heb. Ik weet dat ik rustig kan blijven en geconcentreerd. Het verschil is heel groot. Ik maak me er geen zorgen meer over. Gisteren heb ik zelfs mijn ski-instructeur examen gedaan zonder dat ik spanning voelde.

Ik heb sinds de coaching een duidelijker beeld van mezelf en hoe anderen mij soms ervaren. Dat helpt me om mijn grenzen rustig en duidelijk te stellen. Zonder dat ik me schaam dat ik iets niet kan of het gevoel heb dat ik iets moet kunnen zoals andere mensen dat kunnen.

Ik durf meer te zijn wie ik (ook) ben en daardoor voel ik me rustiger en sterker.

Daniëlle geeft inzicht in welke aspecten van jezelf met hoogbegaafdheid te maken hebben. En hoe je je op allerlei fronten ongemerkt in je leven hebt aangepast. Ze helpt je om die bijzondere aspecten van jezelf te accepteren en ze geeft handvatten hoe je daarmee om kunt gaan. Dat zijn niet alleen oefeningen met je hoofd, maar ook met je lijf. Als je dat wilt. Ze heeft een enorm arsenaal.

De eerste kennismaking met het intake formulier was voor mij een teken dat Praktijk HB serieus en gedegen te werk gaat. Voor mij was het ook prettig om stapsgewijs mijn verhaal te kunnen doen. Ik vind de praktijkruimte licht en mooi ingericht, tezamen met de fijne energie van Daniëlle zorgde dat ervoor dat ik me snel op mijn gemak voelde en mezelf durfde te laten zien.
Ik heb dit hele traject als zeer waardevol ervaren omdat ik heb geleerd wat ik allemaal met mijn gedachten en gevoelens kan doen en de tools heb gekregen om met de eigenschappen om te gaan waar ik “last” van ervaar. Er ging een hele wereld voor me open en het was fijn om met praktijkvoorbeelden aan de slag te gaan om het geleerde toe te passen.

Ik ben mij veel bewuster van hoe ik zelf ik elkaar zit en welk effect mijn gedrag heeft op anderen en ook andersom, hoe het gedrag van anderen effect heeft op mij. Toen ik begon aan dit traject zag ik niet wat mijn talenten zijn en hoe ik die elke dag inzet om mezelf en anderen te helpen. Ik was eigenlijk op zoek naar puzzelstukjes die er al lagen. Nu ben ik de puzzel aan het maken en zie ik dat het een mooi plaatje wordt, ook al is het nog lang niet klaar. Ik sta nu met meer zelfvertrouwen in het leven en dat straal ik ook uit.

Ik heb de coaching bij Praktijk HB als heel waardevol ervaren. Ik ben veel sterker uit het traject gekomen dan dat ik erin ging, en de manier waarop ik werd gecoacht sloot erg goed aan bij mij als persoon. Ik werd op een goede manier uitgedaagd, en waar ik normaal gesproken snel mijn interesse verlies, kreeg ik in dit traject gaandeweg juist steeds meer zin in de volgende sessie.
De coaching heeft me geholpen bij het behalen van persoonlijke successen. Die waren voor mij essentieel om ook successen op andere vlakken zoals studie te halen. Ik kreeg meer vertrouwen in mijn kunnen en daardoor meer motivatie om iets gewoon te doen, in plaats van twijfelen of ik het wel kan.
Ik had een heel laag zelfbeeld en last van depressie, angst, verveling en vermoeidheid. Ik ben op al die facetten sterk vooruitgegaan door de oefeningen die ik kreeg en door de successen die ik behaalde. Ik ben nog steeds wel eens moe en ik heb ook wel eens nergens zin in, maar ik weet mezelf nu vrij snel uit zo’n sleur te halen en me te motiveren om er een tandje bij te zetten.
Zelfs als ik tot 4 uur ’s nachts aan het schilderen was omdat ik niet kon stoppen, had ik nog reden tot zelfkritiek. Daar wist Daniëlle goed doorheen te prikken vond ik, en het was belangrijk om te leren trots te zijn op de dingen die ik goed had gedaan.
Ik vond het vaak heel leuk om aan de opdrachten te werken en ze te bespreken in de volgende sessie.
Een traject dat ik hiervoor bij de psycholoog had gelopen bracht me niet de uitkomst waar ik op hoopte.

Aanvullend op wat ik al heb opgeschreven heb ik vele geleerd over wat het betekent om hoogbegaafd/hoog sensitief te zijn. Hulp uit het verleden was voornamelijk gericht op het hoog sensitieve, en nu ik meer kennis heb over hoogbegaafdheid voelt het alsof de weg terug naar mezelf beter zichtbaar is. Ook begrijp ik nu beter waarom ik school altijd als zo’n last ervaren heb en kan ik het een plekje geven. Hoe ik de toekomst moet invullen is me nu ook een stuk duidelijker en ik heb het idee dat ik moet functioneren als de rest een beetje losgelaten. Ik heb dus minder angst om in mijn carrière af te wijken van wat normaal wordt gevonden.
Ik daag mezelf uit om veel dingen naast de studie op te pakken, die zijn vooral gericht op persoonlijke groei en (mentale) gezondheid. Zo maak ik iedere dag tijd om boeken te lezen of te wandelen, sporten, gitaar spelen en andere creatieve bezigheden. Daarvoor stel ik weekdoelen. De oefeningen die ik tijdens de coaching mee heb gekregen voer ik nog steeds uit en zodra ik merk dat ik wat wegzak, onderneem ik actie om mezelf weer actief te krijgen (door de oefeningen te doen).

Ik vind Daniëlle een fijne en leuke vrouw die je een veilig gevoel geeft en ik had ook de indruk dat ze mij goed begreep.

Ik vond het heel fijn om iemand gevonden te hebben die snapt wat hoogbegaafd zijn is, o.a. dat je dan niet in een hokje te vangen bent.
Het was erg prettig om steeds de terugkoppeling per mail te krijgen, zodat ik nog eens kon teruglezen wat we ook alweer besproken hadden. Daardoor bleef het ook beter hangen.
De coaching heeft enorm bijgedragen. Ik weet nu veel beter wat voelen is en kan daardoor veel beter plaatsen als iets me niet bevalt (ik voel het en weet dan dat er iets is). Ik kan veel beter de goede kant van perfectionisme inzetten, in plaats van de negatieve kant.
Ik had van tevoren niet veel verwachtingen. Ik hoopte vooral dat eindelijk wat puzzelstukjes op zijn plek zouden vallen. Dat is zeker gebeurd.
Ik loop veel minder vast, begin veel makkelijker aan taken en maak ze dan gewoon af. Ik accepteer dat waar ik mee bezig ben zo groot en complex is, dat het niet in één keer goed kan zijn.
Een ander voorbeeld van wat deze coaching me gebracht heeft, is dat ik nu veel beter begrijp dat ik met sommige feedback niks hoef. Het zegt misschien iets over mij, maar even goed, en misschien alleen maar, iets over de ander.
Ik denk dat heel veel mensen die hoogbegaafd zijn daarin vast kunnen lopen en dat ze niet kunnen vinden wat ze nodig hebben bij ‘standaard’ psychologen.
Man, 39

Gedrevenheid is een sterke eigenschap, maar kan leiden tot uitputting en fysieke klachten als ik te ver ga. Daniëlle heeft mij geholpen hier balans in te vinden. We zijn op zoek gegaan naar mijn drijfveren, overtuigingen, missie, doelen en hebben mijn ‘oude’ aanpak bekeken en waar dat toe leidt. Ik heb enorm veel over mijzelf geleerd, waarom en hoe ik dingen doe en vooral hoe ik er anders naar kan kijken en handelen. Ik maak nu betere keuzes, heb meer rust en plezier en kom natuurlijker tot resultaten. Daniëlle als coach is een verademing. Ze is doortastend, snel van begrip, brengt veel kennis en ervaring in, durft te confronteren en is bovenal een fijne gesprekspartner.

Mijn zoon vindt Daniëlle erg lief en heeft herhaaldelijk aangegeven dat ze hem heel goed begrijpt. Ondanks dat hij er niet altijd heen wilde, kwam hij er altijd beter vandaan dan hoe hij binnenkwam.
Ik vind Daniëlle warm, enorm betrokken, vindingrijk in dingen bedenken (oefeningen, spelletjes) om hem erbij te houden of juist een ingang tot hem te creëren, begripvol, geduldig, zegt waar het op staat, is recht voor haar raap, altijd zonder oordeel en dat is zoooo ongelooflijk fijn, dat geeft een heel veilig gevoel.

Mijn zoon kwam na elke coachsessie met een mooie lach op zijn gezicht de ruimte uit. Hij kwam er blij, energiek en opgeruimd vandaan. Dit gevoel kon hij ook (steeds) langer vasthouden als hij weer thuis was.
De uitgebreide terugkoppeling per mail over de sessie met hem vond ik erg fijn, het heeft mij geholpen meer zicht te krijgen op voortgang en vooruitgang die hij maakte. En de (opvoed)tips die Daniëlle meegaf daar kon ik direct mee aan de slag

Mijn zoon zit weer goed in zijn vel. Neemt meer dan voorheen zijn eigen verantwoordelijkheid, heeft de wil om te leren weer teruggevonden. Er is meer ruimte gekomen voor zelfreflectie en spiegelt mijn gedrag. Hij durft weer te spreken vanuit zijn gevoel.
Hij heeft zijn energie weer terug, is minder snel boos. Hij laat zich minder snel gaan dan voorheen en kan dus rustiger blijven. Hij gaat niet meer overal op in, is zelfstandiger geworden en heeft meer vertrouwen in zichzelf. Hij danst en zingt bijvoorbeeld weer en heeft daar zichtbaar veel plezier in.

Als gezin hebben we meer plezier in het leven en met elkaar. De kracht om vol te houden en door te gaan. Er is meer rust en harmonie in het gezin.
We hebben meer inzicht in elkaars gevoeligheden binnen het gezin, meer inzicht gekregen in de consequenties van ons gedrag en hoe ons gedrag een ander beïnvloed.
Daniëlle spiegelt mijn opvoedgedrag en zet mijn aan om hier anders naar te kijken en te oefenen met een andere manier. Ik sta als ouder steviger in mijn schoenen.

Het humeur van onze dochter is een stuk beter geworden. Ze is minder vaak boos en nog belangrijker, naar ons gevoel minder ongelukkig. Ze kan bepaalde situaties beter begrijpen waardoor er minder snel een error in haar hoofd ontstaat. Waar ze vroeger heel erg boos werd zonder dat je wist waarom, kan ze nu meer haar verdriet tonen en aangeven waarom ze verdrietig is. Daardoor kunnen de dingen sneller opgelost worden en krijgt onze dochter ook het gevoel dat we haar ook echt horen.

Onze dochter heeft de coaching als erg prettig ervaren. Zij voelde zich vertrouwd en serieus genomen. Wij als ouders hebben de praktijk als zeer prettig ervaren.
De coach is heel meelevend, begripvol en daadkrachtig. En heel belangrijk:
het heeft effect.
We hebben veel handvatten aangereikt gekregen en er is regelmatig gevraagd waar wij graag nog begeleiding bij wilden hebben.

Door een uitgebreide terugkoppeling wisten wij gelijk wat er besproken was, met welk doel en wat /hoe wij er thuis er nog mee aan de slag konden.
Onze dochter heeft grote sprongen gemaakt. We zien een verandering in haar gedrag en ook in haar mindset. Voor ons als ouders is het ook fijn dat wij een aantal duidelijke oefeningen hebben waarmee wij onze dochter kunnen helpen om zich beter te voelen.

Daniëlle is een expert in begeleiden van hoogbegaafden. Daarmee bedoel ik: ze herkent snel gedragselementen (faalangst, perfectionisme, enz.) en laat je daar in kleine stappen zelf mee kennismaken. Zo helpt ze je inzicht te verwerven in jezelf, zonder vertrouwen te verliezen. Ik voelde mij en mijn gezinsleden meteen gezien op een heel fijne manier. Ze treedt de kinderen rechtstreeks en op een volwassen manier tegemoet.

Daniëlle is ook expert omdat ze veel theoretische kennis heeft en die goed weet over te brengen. Ook dat weet ze goed te doseren in de sessie en ze is punctueel in het nasturen van (meer) informatie. Op die manier legt ze ook steeds de bal bij jou: je bent na een sessie+terugkoppeling steeds zelf weer aan zet om je te verdiepen in alles wat ze je aan informatie, inzichten en praktische handvatten geeft.

Daniëlle stemt heel goed met je af wat we in een volgende sessie gaan doen. Ze vraagt van tevoren hoe het gaat en waar je behoefte aan hebt. Ze weet heel goed wat we de vorige keer gedaan hebben. Ze heeft scherp de grote lijn van de reeks sessies voor ogen en heeft ondertussen veel oog en oor voor details in de verhalen waar wij mee komen. Ondertussen houdt ze scherp de tijd in de gaten.
Als persoon is ze heel aandachtig, warm en ondersteunend op een professionele, open manier. Ze is energiek en opgewekt. Dat is fijn, want dat geeft je minder het gevoel dat je een probleem hebt en meer dat je aan het werk bent om te leren en te groeien.

Ik voelde me heel prettig en veilig bij Daniëlle, zonder dat het vriendinnig werd. Daniëlle blijft in haar houding en toenadering uiterst professioneel (bewaart voldoende afstand – fysiek en persoonlijk) en tegelijkertijd warm en aandachtig.
Onze dochter (13 jaar) zei na de eerste kennismaking: ‘Wat een fijne vrouw. Met haar zou ik wel een hele lesdag willen praten.’
De terugkoppeling per e-mail was meestal zo raak en zo rijk dat de tranen me in de ogen sprongen. ‘Wat heeft ze dat goed gezien!’ ‘Wat een bruikbare inzichten en praktische tips!’
Heel fijn ook de linkjes naar boeken, hand-outs, oefeningen, van allerlei. Veel om mee aan de slag te kunnen. Dat is ons lang niet allemaal gelukt.
De coaching was heel waardevol. We hebben veel geleerd over ieder van ons, over patronen in ons gezin en hoe we elkaar beter kunnen begrijpen en op een nieuwe manier kunnen ondersteunen.

Zelf heb ik veel geleerd over hoogbegaafdheid (theorie en praktijk) en handvatten gekregen om met onze zoon (11) om te gaan en hem te kunnen ondersteunen. Op die manier heb ik ook meer over mezelf geleerd; hoe en wanneer ik (dagelijks) expliciet rust moet nemen om weer even op te laden. Dat heeft een gunstige uitwerking op het hele gezin.
Onze kinderen hebben allebei veel geleerd over gedragspatronen en effecten van gedrag bij ieder van ons.
De sessies hebben meer rust gebracht in ons gezin. We kijken beter naar elkaar en geven elkaar meer ruimte. Iedereen is op zijn eigen manier sterker geworden en daardoor is er minder spanning en minder ruzie.

Als onze zoon nu kwaad wordt, zoekt hij zelf snel een plek om weer rustig te worden. Dat is nieuw. En het lukt hem ook echt om vrij snel weer bij te draaien. Hij heeft meer inzicht in waarom hij boos wordt. En wij ook. Zo kunnen we elkaar veel eerder helpen weer rustig te worden.
Onze dochter geeft meer weerstand als er ruzie dreigt. En dat is goed. Ze neemt meer plek in, is krachtiger geworden. De verhoudingen kloppen. Dat brengt ook rust.
Zelf herken ik mijn overprikkeling eerder en geef ik daar eerder aan toe door me een half uur of een uur terug te trekken. Ook al is iedereen thuis.

Wij (onze zoon en wij zelf) hebben de coaching als zeer prettig ervaren. Onze zoon voelde zich gelijk op zijn gemak en ging graag naar de sessies. We zien dat de ‘lessen’ bij hem zijn blijven hangen en hij er zodoende af en toe iets uitpikt waar hij gebruik van maakt. En wij blijven doorgaan op de ingeslagen weg, waarbij we Daniëlles tips/ tools meenemen.
Ik denk dat het belangrijkste voor hem is geweest dat hij zich echt goed begrepen voelde. Dat hij nu weet dat er meer ‘mensen zoals hij’ zijn en dit sterkt hem heel erg in het zichzelf blijven (zijn).
Bij ons allen is er nog meer begrip voor en over zijn persoonlijkheid.
We willen positief blijven in onze benadering en weten nu dat we op de goede weg zitten om hem zichzelf te laten zijn (en dat hij daar ook blij mee is).

Voor onze dochter was de coaching leerzaam, ook als steun bij haar belevenissen op de middelbare school.
Wij vonden het prettig om steeds per mail een terugkoppeling te krijgen zodat we konden lezen wat er besproken was en waarmee ze bezig zou gaan. Met de tools en technieken die ze aangereikt kreeg, ging ze ook goed aan de slag.
Zij heeft nu diverse gereedschappen om in te zetten in situaties op school, zoals het geven van feedback. Haar fantasieën over doel in de toekomst hebben haar veel plezier en motivatie gegeven. Tevens is er effect te zien in een afname van haar ongezonde perfectionisme.
Onze dochter werd via de coaching bewust over wat er zoal bij hoogbegaafdheid komt kijken en ze kreeg meer technieken om te dealen daarmee.
We zijn blij dat er zo’n goede klik met Daniëlle was.
Onze dochter voelde zich echt gesteund en begrepen. Een heel fijne ervaring voor haar.

Als coach laat Daniëlle je veilig en gehoord voelen. Zo wordt er meer ruimte gecreëerd om dichter bij het probleem en een oplossing te komen. Daniëlle heeft een onwijs goede intuïtie en weet in uiteenlopende situaties weer een toepasbare opdracht of advies te kunnen geven. Door de juiste vragen te stellen en het probleem vanuit meerdere invalshoeken te benaderen. Zo kijkt ze niet alleen naar jou als persoon maar ook naar de dynamiek daaromheen. Je gezinssituatie, je werk en je vrienden horen hier allemaal bij. Het is erg prettig dat Daniëlle zelf ook hoogbegaafd is, hierdoor is het simpelweg makkelijker om elkaar sneller te
begrijpen. Ik heb mijn coaching bij Danielle altijd als zeer prettig ervaren en heb onwijs veel geleerd over mezelf. Door Daniëlle heb ik nu veel belangrijke tools en levenslessen mee, voor een gelukkiger en evenwichtiger leven.

Ik heb terugkerende depressies. Vanuit een jeugdtrauma. Eerdere therapie heeft niet geholpen. Bij Daniëlle voelde ik me vertrouwd en begrepen. Ze denkt snel en weet goed verbanden te leggen. Dat komt omdat ze zelf ook hoogbegaafd is. Ze was de eerste die met me in de pijn ging staan en me daar doorheen hielp, zonder zich te haasten of mij te haasten. Met aandacht en rust.
Dat voelde veilig. Ik kan het nu beter achter me laten en me richten op de toekomst. Ik heb een toolkit ontwikkeld vanuit de opdrachten in de therapie die ik erbij kan pakken als ik het nodig heb. Ik vind het spannend om los te laten, maar ik weet dat ik het nu zelf verder vorm moet geven.

Tijdens de ouderbegeleiding voor onze hoogbegaafde dochter, bleek dat we nog wat werk te doen hadden aan onze relatie. We hebben toen een aantal sessies relatietherapie bij Daniëlle gevolgd. Die waren erg bijzonder en belangrijk voor ons. We zijn er hechter uit gekomen. We richten ons nu op wat we aan elkaar waarderen.
Daarna zijn we in het traject doorgegaan met het hele gezin. Deels waren bepaalde problemen al verdwenen doordat wij beter naar elkaar luisterden en voor elkaar hadden gekozen. Het andere deel hebben we redelijk snel met elkaar opgepakt middels het spelen van bepaalde spellen en het trainen van vaardigheden bij onze dochter waarin Daniëlle haar en ons en haar broer begeleidde.
Ons doel was om de harmonie in ons gezin te herstellen. Dat is dankzij Daniëlle heel goed gelukt. Niet alleen onze dochter zit beter in haar vel, maar wij zitten dat allemaal.

Recent ontdekte ik dat ik hoogbegaafd ben. Dat is een aardverschuiving.
In retrospectief begrijp ik nu allerlei keuzes en levenscrises beter, maar ik vind het allemaal wel heel heftig. Had ik het maar eerder geweten, dan was alles heel anders geweest.
Bij Daniëlle ervaar ik dat ik tot rust kan komen. Ze begeleidt me bij te begrijpen wie ik ben, wat hoogbegaafd zijn is, hoe hoogsensitief zijn werkt en hoe ik dat een plek kan geven. Ik heb de indruk dat ze zeer ervaren is en goed weet wat ik nodig heb en welk tempo daarbij past.
Ik ben bij allerlei therapeuten geweest, maar niemand kon me echt helpen. Ik heb verschillende diagnoses gehad.
Dit is voor het eerst dat ik me gezien en begrepen voel door een therapeut en ik zelf het vertrouwen heb dat ik stap voor stap de regie terug zal gaan krijgen over mijn leven. Daar ben ik nog niet, maar misschien kom ik daar wel. Dat besef is voor mij erg betekenisvol.

Ik heb veel ruzie met juf en met mijn zusjes. Ik vind het stom dat iedereen boos op mij wordt. Ik word zelf boos vooral als het oneerlijk is. School vind ik supersaai.
We doen veel spelletjes bij Daniëlle en ik mag kiezen. Ook deden we een spel over blij, boos, verdrietig en bang. Nu word ik niet meer vaak boos.
Ik mag een groep overslaan op school. Daniëlle en papa en mama hebben dat gevraagd. Op vrijdag ga ik naar de plusgroep, dat is leuk. Dat vind ik een leuke juf.
Ik vind het leuk bij Daniëlle. Papa en mama gaan er ook heen. Dat vind ik leuk.

Ik wilde graag naar haar toe omdat zij mij begrijpt. We hebben veel gepraat over gevoelens en verschillen tussen mensen en over hoogbegaafd zijn. Ik kan nu beter praten over hoe ik me voel en ook zeggen als ik ergens last van heb. We gingen ook een paar keer naar de paarden wat ik heel fijn vond. Ik ben minder vaak boos en ik voel me vrolijker.

Ik was steeds heel zenuwachtig als ik een toets moest maken. Soms kon ik niet meer nadenken en wist ik niets meer. Bij Daniëlle kon ik rustig worden. Ze leerde me hoe ik mijn volle hoofd leeg kon maken en hoe ik niet over de kook zou gaan.
Op school lukt me dit nu ook beter. Ik mag bij een proefwerk een blad over mijn opgaven leggen. Mijn hoofd blijft dan rustig. Daniëlle vertelde over hoogbegaafdheid en over hoogsensitief. Ik wist niet precies wat dat was, maar nu weet ik het wel en ik herken er ook veel van.

Na de eerste keer bij Daniëlle kon onze dochter weer goed slapen. Ze sliep jarenlang slecht, we hadden al heel wat therapeuten gezien, maar nu geeft ze voor het eerst aan zich beter te voelen omdat ze ontdekt heeft dat er ook andere kinderen hoogbegaafd zijn zoals zij. Bij Daniëlle heeft ze geleerd over waarom ze denkt en voelt zoals zij dat doet. We zijn nu allemaal uitgeruster dan voorheen en dat maakt veel verschil.
Als ik tijdens het traject van onze dochter zei dat ik iets met Daniëlle overlegd had, dan vond onze dochter het goed en ging ze erin mee. Er was meteen veel vertrouwen tussen haar en Daniëlle. Dat was heel belangrijk voor ons, zeker na eerder ervaringen bij therapeuten waar we weinig verandering bij onze dochter zagen en soms niet eens begrepen werden.
We hebben goede, praktische tools gekregen om onze dochter beter te verstaan en daardoor kunnen we haar nu helpen.
Voor ons is het fijn om te merken dat ze makkelijker contact legt met andere kinderen en meer voor zichzelf opkomt. Ze geeft zichzelf nu zelfs regelmatig een compliment.
Het lijkt alsof ze meer in balans is gekomen door de oefeningen die ze met Daniëlle deed en die we thuis nu met haar blijven doen.
We zijn Daniëlle heel dankbaar voor haar prettige kindercoaching waar wij allemaal veel aan hebben gehad. Mocht er in de toekomst weer begeleiding nodig zijn, dan weten we waar we heen gaan.

Onze hoogbegaafde dochter (16) heeft sinds enkele maanden begeleiding van Danielle.
Dit ondanks dat ze lange tijd niets wilde weten van haar hoogbegaafdheid.
Ze wilde nl niet anders zijn en al zeker niet opvallen.
Omdat ze vanuit de hoogbegaafdheid tegen een probleem op school aanliep (perfectionisme/faalangst/black outs tijdens toetsen) en faalangsttraining haar niet hielp besloot ze om toch een traject in te gaan bij Danielle. Vanaf het eerste moment voelde onze dochter zich op haar gemak en begrepen bij Danielle. Dat Danielle ook hoogbegaafd is heeft hier zeker aan bijgedragen. Onze dochter ervaart dit als heel fijn.
Hierdoor stond ze ook meer open voor haar hoogbegaafdheid en kreeg ze o.a. antwoord op waar de faalangst/black outs door werden veroorzaakt.
Dit was een belangrijke eye opener. En een van de uitgangspunten om samen met Danielle mee aan de slag te gaan.

Niet alleen naar onze dochter toe is Danielle zeer betrokken en vakkundig. Dit is ze ook naar ons als ouders. Ze denkt op een fijne en professionele manier mee en heeft veel kennis en kunde in huis. Ze pakt vrijwel direct belangrijke punten uit wat er speelt. Haar uitleg gaf (na een jarenlange zoektocht) snel veel inzicht waardoor wij als ouders onze dochter beter konden begrijpen en begeleiden. Danielle heeft hierin voor ons een waardevol verschil gemaakt.

Back To Top