Ik heb de coaching bij Praktijk HB als heel waardevol ervaren. Ik ben veel sterker uit het traject gekomen dan dat ik erin ging, en de manier waarop ik werd gecoacht sloot erg goed aan bij mij als persoon. Ik werd op een goede manier uitgedaagd, en waar ik normaal gesproken snel mijn interesse verlies, kreeg ik in dit traject gaandeweg juist steeds meer zin in de volgende sessie.
De coaching heeft me geholpen bij het behalen van persoonlijke successen. Die waren voor mij essentieel om ook successen op andere vlakken zoals studie te halen. Ik kreeg meer vertrouwen in mijn kunnen en daardoor meer motivatie om iets gewoon te doen, in plaats van twijfelen of ik het wel kan.
Ik had een heel laag zelfbeeld en last van depressie, angst, verveling en vermoeidheid. Ik ben op al die facetten sterk vooruitgegaan door de oefeningen die ik kreeg en door de successen die ik behaalde. Ik ben nog steeds wel eens moe en ik heb ook wel eens nergens zin in, maar ik weet mezelf nu vrij snel uit zo’n sleur te halen en me te motiveren om er een tandje bij te zetten.
Zelfs als ik tot 4 uur ’s nachts aan het schilderen was omdat ik niet kon stoppen, had ik nog reden tot zelfkritiek. Daar wist Daniëlle goed doorheen te prikken vond ik, en het was belangrijk om te leren trots te zijn op de dingen die ik goed had gedaan.
Ik vond het vaak heel leuk om aan de opdrachten te werken en ze te bespreken in de volgende sessie.
Een traject dat ik hiervoor bij de psycholoog had gelopen bracht me niet de uitkomst waar ik op hoopte.

Aanvullend op wat ik al heb opgeschreven heb ik vele geleerd over wat het betekent om hoogbegaafd/hoog sensitief te zijn. Hulp uit het verleden was voornamelijk gericht op het hoog sensitieve, en nu ik meer kennis heb over hoogbegaafdheid voelt het alsof de weg terug naar mezelf beter zichtbaar is. Ook begrijp ik nu beter waarom ik school altijd als zo’n last ervaren heb en kan ik het een plekje geven. Hoe ik de toekomst moet invullen is me nu ook een stuk duidelijker en ik heb het idee dat ik moet functioneren als de rest een beetje losgelaten. Ik heb dus minder angst om in mijn carrière af te wijken van wat normaal wordt gevonden.
Ik daag mezelf uit om veel dingen naast de studie op te pakken, die zijn vooral gericht op persoonlijke groei en (mentale) gezondheid. Zo maak ik iedere dag tijd om boeken te lezen of te wandelen, sporten, gitaar spelen en andere creatieve bezigheden. Daarvoor stel ik weekdoelen. De oefeningen die ik tijdens de coaching mee heb gekregen voer ik nog steeds uit en zodra ik merk dat ik wat wegzak, onderneem ik actie om mezelf weer actief te krijgen (door de oefeningen te doen).

Ik vind Daniëlle een fijne en leuke vrouw die je een veilig gevoel geeft en ik had ook de indruk dat ze mij goed begreep.

Back To Top