Ik vond het heel fijn om iemand gevonden te hebben die snapt wat hoogbegaafd zijn is, o.a. dat je dan niet in een hokje te vangen bent.
Het was erg prettig om steeds de terugkoppeling per mail te krijgen, zodat ik nog eens kon teruglezen wat we ook alweer besproken hadden. Daardoor bleef het ook beter hangen.
De coaching heeft enorm bijgedragen. Ik weet nu veel beter wat voelen is en kan daardoor veel beter plaatsen als iets me niet bevalt (ik voel het en weet dan dat er iets is). Ik kan veel beter de goede kant van perfectionisme inzetten, in plaats van de negatieve kant.
Ik had van tevoren niet veel verwachtingen. Ik hoopte vooral dat eindelijk wat puzzelstukjes op zijn plek zouden vallen. Dat is zeker gebeurd.
Ik loop veel minder vast, begin veel makkelijker aan taken en maak ze dan gewoon af. Ik accepteer dat waar ik mee bezig ben zo groot en complex is, dat het niet in één keer goed kan zijn.
Een ander voorbeeld van wat deze coaching me gebracht heeft, is dat ik nu veel beter begrijp dat ik met sommige feedback niks hoef. Het zegt misschien iets over mij, maar even goed, en misschien alleen maar, iets over de ander.
Ik denk dat heel veel mensen die hoogbegaafd zijn daarin vast kunnen lopen en dat ze niet kunnen vinden wat ze nodig hebben bij ‘standaard’ psychologen.
Man, 39

Back To Top