Ik voelde me heel prettig en veilig bij Daniëlle, zonder dat het vriendinnig werd. Daniëlle blijft in haar houding en toenadering uiterst professioneel (bewaart voldoende afstand – fysiek en persoonlijk) en tegelijkertijd warm en aandachtig.
Onze dochter (13 jaar) zei na de eerste kennismaking: ‘Wat een fijne vrouw. Met haar zou ik wel een hele lesdag willen praten.’
De terugkoppeling per e-mail was meestal zo raak en zo rijk dat de tranen me in de ogen sprongen. ‘Wat heeft ze dat goed gezien!’ ‘Wat een bruikbare inzichten en praktische tips!’
Heel fijn ook de linkjes naar boeken, hand-outs, oefeningen, van allerlei. Veel om mee aan de slag te kunnen. Dat is ons lang niet allemaal gelukt.
De coaching was heel waardevol. We hebben veel geleerd over ieder van ons, over patronen in ons gezin en hoe we elkaar beter kunnen begrijpen en op een nieuwe manier kunnen ondersteunen.

Zelf heb ik veel geleerd over hoogbegaafdheid (theorie en praktijk) en handvatten gekregen om met onze zoon (11) om te gaan en hem te kunnen ondersteunen. Op die manier heb ik ook meer over mezelf geleerd; hoe en wanneer ik (dagelijks) expliciet rust moet nemen om weer even op te laden. Dat heeft een gunstige uitwerking op het hele gezin.
Onze kinderen hebben allebei veel geleerd over gedragspatronen en effecten van gedrag bij ieder van ons.
De sessies hebben meer rust gebracht in ons gezin. We kijken beter naar elkaar en geven elkaar meer ruimte. Iedereen is op zijn eigen manier sterker geworden en daardoor is er minder spanning en minder ruzie.

Als onze zoon nu kwaad wordt, zoekt hij zelf snel een plek om weer rustig te worden. Dat is nieuw. En het lukt hem ook echt om vrij snel weer bij te draaien. Hij heeft meer inzicht in waarom hij boos wordt. En wij ook. Zo kunnen we elkaar veel eerder helpen weer rustig te worden.
Onze dochter geeft meer weerstand als er ruzie dreigt. En dat is goed. Ze neemt meer plek in, is krachtiger geworden. De verhoudingen kloppen. Dat brengt ook rust.
Zelf herken ik mijn overprikkeling eerder en geef ik daar eerder aan toe door me een half uur of een uur terug te trekken. Ook al is iedereen thuis.

Back To Top