Ontvangen. Ik heb mezelf kunnen ontvangen. Vergeven. Geheeld.

Onderweg naar meer voelen en veel minder denken. Je wist voortdurend goed te spiegelen. Legde steeds de vinger op de juiste plekken. Ik heb het als heel prettig ervaren begrepen en gezien te worden binnen mijn hoogbegaafdheid. Het was maar een kort proces. Dat verbaast me vooral omdat ik bij andere therapeuten langdurig hulp heb gekregen die tot weinig resultaat heeft geleid. Kort maar krachtig.

Al vanaf de eerste conversatie via de mail was mij duidelijk dat ik hier kon gaan oogsten.
De verbinding met Daniëlle is zuiver, menselijk en authentiek. Een verademing zou ik zeggen. Haar manier van begeleiden is eerlijk, diepgaand, emotioneel en verrijkend. Ik draag haar rake uitspraken en de lichamelijke ervaringen die ik daar heb mogen ervaren met mij mee.
Ik voel mij beter. Lichter. Wijzer.

Ik voelde me hier meteen gezien, gehoord en serieus genomen. Het maakt alle verschil dat de coach zelf hoogbegaafd is en de complexiteit en het geheel daarvan begrijpt. In slechts enkele afspraken wist ik terug in de juiste energie te komen. Van daaruit heb ik knopen door kunnen hakken die ik eerder niet doorgehakt kreeg.
Voor nu kan ik zelfstandig verder.
Ik heb de begeleiding als zeer waardevol ervaren.

De coaching was boven verwachting. In een paar sessies heb ik mezelf veel beter leren kennen. Ik heb nu een growth mindset en ik kom meer voor mezelf op. Alsof er een hele wereld voor me openging en dingen op hun plaats vielen. Ik sta na 5 sessies veel sterker in het leven.

Daniëlle heeft me ontzettend geholpen. De sessies voelden op maat voor mij gemaakt. Ze wist me persoonlijk te raken en gaf me veel relevante informatie over hoogbegaafdheid. 100% een aanrader.

Ik heb sinds de coaching een duidelijker beeld van mezelf en hoe anderen mij soms ervaren. Dat helpt me om mijn grenzen rustig en duidelijk te stellen. Zonder dat ik me schaam dat ik iets niet kan of het gevoel heb dat ik iets moet kunnen zoals andere mensen dat kunnen.

Ik durf meer te zijn wie ik (ook) ben en daardoor voel ik me rustiger en sterker.

Daniëlle geeft inzicht in welke aspecten van jezelf met hoogbegaafdheid te maken hebben. En hoe je je op allerlei fronten ongemerkt in je leven hebt aangepast. Ze helpt je om die bijzondere aspecten van jezelf te accepteren en ze geeft handvatten hoe je daarmee om kunt gaan. Dat zijn niet alleen oefeningen met je hoofd, maar ook met je lijf. Als je dat wilt. Ze heeft een enorm arsenaal.

De eerste kennismaking met het intake formulier was voor mij een teken dat Praktijk HB serieus en gedegen te werk gaat. Voor mij was het ook prettig om stapsgewijs mijn verhaal te kunnen doen. Ik vind de praktijkruimte licht en mooi ingericht, tezamen met de fijne energie van Daniëlle zorgde dat ervoor dat ik me snel op mijn gemak voelde en mezelf durfde te laten zien.
Ik heb dit hele traject als zeer waardevol ervaren omdat ik heb geleerd wat ik allemaal met mijn gedachten en gevoelens kan doen en de tools heb gekregen om met de eigenschappen om te gaan waar ik “last” van ervaar. Er ging een hele wereld voor me open en het was fijn om met praktijkvoorbeelden aan de slag te gaan om het geleerde toe te passen.

Ik ben mij veel bewuster van hoe ik zelf ik elkaar zit en welk effect mijn gedrag heeft op anderen en ook andersom, hoe het gedrag van anderen effect heeft op mij. Toen ik begon aan dit traject zag ik niet wat mijn talenten zijn en hoe ik die elke dag inzet om mezelf en anderen te helpen. Ik was eigenlijk op zoek naar puzzelstukjes die er al lagen. Nu ben ik de puzzel aan het maken en zie ik dat het een mooi plaatje wordt, ook al is het nog lang niet klaar. Ik sta nu met meer zelfvertrouwen in het leven en dat straal ik ook uit.

Ik heb de coaching bij Praktijk HB als heel waardevol ervaren. Ik ben veel sterker uit het traject gekomen dan dat ik erin ging, en de manier waarop ik werd gecoacht sloot erg goed aan bij mij als persoon. Ik werd op een goede manier uitgedaagd, en waar ik normaal gesproken snel mijn interesse verlies, kreeg ik in dit traject gaandeweg juist steeds meer zin in de volgende sessie.
De coaching heeft me geholpen bij het behalen van persoonlijke successen. Die waren voor mij essentieel om ook successen op andere vlakken zoals studie te halen. Ik kreeg meer vertrouwen in mijn kunnen en daardoor meer motivatie om iets gewoon te doen, in plaats van twijfelen of ik het wel kan.
Ik had een heel laag zelfbeeld en last van depressie, angst, verveling en vermoeidheid. Ik ben op al die facetten sterk vooruitgegaan door de oefeningen die ik kreeg en door de successen die ik behaalde. Ik ben nog steeds wel eens moe en ik heb ook wel eens nergens zin in, maar ik weet mezelf nu vrij snel uit zo’n sleur te halen en me te motiveren om er een tandje bij te zetten.
Zelfs als ik tot 4 uur ’s nachts aan het schilderen was omdat ik niet kon stoppen, had ik nog reden tot zelfkritiek. Daar wist Daniëlle goed doorheen te prikken vond ik, en het was belangrijk om te leren trots te zijn op de dingen die ik goed had gedaan.
Ik vond het vaak heel leuk om aan de opdrachten te werken en ze te bespreken in de volgende sessie.
Een traject dat ik hiervoor bij de psycholoog had gelopen bracht me niet de uitkomst waar ik op hoopte.

Aanvullend op wat ik al heb opgeschreven heb ik vele geleerd over wat het betekent om hoogbegaafd/hoog sensitief te zijn. Hulp uit het verleden was voornamelijk gericht op het hoog sensitieve, en nu ik meer kennis heb over hoogbegaafdheid voelt het alsof de weg terug naar mezelf beter zichtbaar is. Ook begrijp ik nu beter waarom ik school altijd als zo’n last ervaren heb en kan ik het een plekje geven. Hoe ik de toekomst moet invullen is me nu ook een stuk duidelijker en ik heb het idee dat ik moet functioneren als de rest een beetje losgelaten. Ik heb dus minder angst om in mijn carrière af te wijken van wat normaal wordt gevonden.
Ik daag mezelf uit om veel dingen naast de studie op te pakken, die zijn vooral gericht op persoonlijke groei en (mentale) gezondheid. Zo maak ik iedere dag tijd om boeken te lezen of te wandelen, sporten, gitaar spelen en andere creatieve bezigheden. Daarvoor stel ik weekdoelen. De oefeningen die ik tijdens de coaching mee heb gekregen voer ik nog steeds uit en zodra ik merk dat ik wat wegzak, onderneem ik actie om mezelf weer actief te krijgen (door de oefeningen te doen).

Ik vind Daniëlle een fijne en leuke vrouw die je een veilig gevoel geeft en ik had ook de indruk dat ze mij goed begreep.

Ik vond het heel fijn om iemand gevonden te hebben die snapt wat hoogbegaafd zijn is, o.a. dat je dan niet in een hokje te vangen bent.
Het was erg prettig om steeds de terugkoppeling per mail te krijgen, zodat ik nog eens kon teruglezen wat we ook alweer besproken hadden. Daardoor bleef het ook beter hangen.
De coaching heeft enorm bijgedragen. Ik weet nu veel beter wat voelen is en kan daardoor veel beter plaatsen als iets me niet bevalt (ik voel het en weet dan dat er iets is). Ik kan veel beter de goede kant van perfectionisme inzetten, in plaats van de negatieve kant.
Ik had van tevoren niet veel verwachtingen. Ik hoopte vooral dat eindelijk wat puzzelstukjes op zijn plek zouden vallen. Dat is zeker gebeurd.
Ik loop veel minder vast, begin veel makkelijker aan taken en maak ze dan gewoon af. Ik accepteer dat waar ik mee bezig ben zo groot en complex is, dat het niet in één keer goed kan zijn.
Een ander voorbeeld van wat deze coaching me gebracht heeft, is dat ik nu veel beter begrijp dat ik met sommige feedback niks hoef. Het zegt misschien iets over mij, maar even goed, en misschien alleen maar, iets over de ander.
Ik denk dat heel veel mensen die hoogbegaafd zijn daarin vast kunnen lopen en dat ze niet kunnen vinden wat ze nodig hebben bij ‘standaard’ psychologen.
Man, 39

Gedrevenheid is een sterke eigenschap, maar kan leiden tot uitputting en fysieke klachten als ik te ver ga. Daniëlle heeft mij geholpen hier balans in te vinden. We zijn op zoek gegaan naar mijn drijfveren, overtuigingen, missie, doelen en hebben mijn ‘oude’ aanpak bekeken en waar dat toe leidt. Ik heb enorm veel over mijzelf geleerd, waarom en hoe ik dingen doe en vooral hoe ik er anders naar kan kijken en handelen. Ik maak nu betere keuzes, heb meer rust en plezier en kom natuurlijker tot resultaten. Daniëlle als coach is een verademing. Ze is doortastend, snel van begrip, brengt veel kennis en ervaring in, durft te confronteren en is bovenal een fijne gesprekspartner.

Als coach laat Daniëlle je veilig en gehoord voelen. Zo wordt er meer ruimte gecreëerd om dichter bij het probleem en een oplossing te komen. Daniëlle heeft een onwijs goede intuïtie en weet in uiteenlopende situaties weer een toepasbare opdracht of advies te kunnen geven. Door de juiste vragen te stellen en het probleem vanuit meerdere invalshoeken te benaderen. Zo kijkt ze niet alleen naar jou als persoon maar ook naar de dynamiek daaromheen. Je gezinssituatie, je werk en je vrienden horen hier allemaal bij. Het is erg prettig dat Daniëlle zelf ook hoogbegaafd is, hierdoor is het simpelweg makkelijker om elkaar sneller te
begrijpen. Ik heb mijn coaching bij Danielle altijd als zeer prettig ervaren en heb onwijs veel geleerd over mezelf. Door Daniëlle heb ik nu veel belangrijke tools en levenslessen mee, voor een gelukkiger en evenwichtiger leven.

Ik heb terugkerende depressies. Vanuit een jeugdtrauma. Eerdere therapie heeft niet geholpen. Bij Daniëlle voelde ik me vertrouwd en begrepen. Ze denkt snel en weet goed verbanden te leggen. Dat komt omdat ze zelf ook hoogbegaafd is. Ze was de eerste die met me in de pijn ging staan en me daar doorheen hielp, zonder zich te haasten of mij te haasten. Met aandacht en rust.
Dat voelde veilig. Ik kan het nu beter achter me laten en me richten op de toekomst. Ik heb een toolkit ontwikkeld vanuit de opdrachten in de therapie die ik erbij kan pakken als ik het nodig heb. Ik vind het spannend om los te laten, maar ik weet dat ik het nu zelf verder vorm moet geven.

Tijdens de ouderbegeleiding voor onze hoogbegaafde dochter, bleek dat we nog wat werk te doen hadden aan onze relatie. We hebben toen een aantal sessies relatietherapie bij Daniëlle gevolgd. Die waren erg bijzonder en belangrijk voor ons. We zijn er hechter uit gekomen. We richten ons nu op wat we aan elkaar waarderen.
Daarna zijn we in het traject doorgegaan met het hele gezin. Deels waren bepaalde problemen al verdwenen doordat wij beter naar elkaar luisterden en voor elkaar hadden gekozen. Het andere deel hebben we redelijk snel met elkaar opgepakt middels het spelen van bepaalde spellen en het trainen van vaardigheden bij onze dochter waarin Daniëlle haar en ons en haar broer begeleidde.
Ons doel was om de harmonie in ons gezin te herstellen. Dat is dankzij Daniëlle heel goed gelukt. Niet alleen onze dochter zit beter in haar vel, maar wij zitten dat allemaal.

Back To Top