Just be you

Familieopstellingen

Waarom doe je de dingen zoals je ze doet? Waar heb je dat zo geleerd en hoe beïnvloedt dat jouw heden? Bijvoorbeeld: met bepaalde mensen kun jij echt niet overweg of je merkt dat ondanks alles, je steeds weer over je eigen grenzen blijft gaan. Je krijgt relaties die niet goed voor je zijn of hebt een grote innerlijke criticus die je ondanks de hinder, niet stil krijgt. Hoe komt dat toch?
De oorzaak van je problemen kan in je familie van herkomst liggen. Oude patronen die je daar jong geleerd hebt die zich in het heden herhalen. Er kunnen ook gebeurtenissen van anderen in jouw familiesysteem hebben plaatsgevonden die invloed hebben gehad op het verleden, maar dat ook nog hebben op het heden en op de toekomst. Everything’s connected.
Een familieopstelling geeft je zicht op dat wat je nu nog niet ziet. Het is een doeltreffende en helende manier van psychotherapie om onder begeleiding van een coach of therapeut de onbewuste patronen in onze familie van herkomst te onderzoeken. Het toont je waar je vastloopt en hoe je een nieuwe stap vooruit kunt zetten.

Waarom een familieopstelling?

Een familieopstelling kan een enorme ene-opener voor je zijn. Doordat je met een opstelling de onzichtbare en onbewuste processen en patronen zichtbaar maakt, zie je wat het is wat jouw systeem bepaalt. Je ziet waar bepaalde patronen vandaan komen, wat het nut ervan is, maar ook waarom ze jou tegenhouden jezelf te zijn en je leven volledig te leven. Je krijgt meer inzicht en vaak ervaar je ook een nieuwe, helende stap om het patroon te doorbreken.

Hoe werkt het?

Als jij cliënt bent in een opstelling dan zijn er twee routes. De eerste is het doen van een individuele vloeropstelling in mijn praktijk waarin ik je begeleid op het thema waarmee jij komt.

De tweede route is je aanmelden voor een dag familieopstellingen. Gemiddeld begeleid ik daar 4 opstellingen op een dag.
Daar werk je onder mijn begeleiding met een groep mensen die je niet kent die een gemeenschappelijke interesse in opstellingen werk hebben. Niemand kent elkaar of elkaars historie. Sommige van deze mensen worden tijdens jouw opstelling deels ingezet om als stand-in (ook wel representant genoemd) voor jezelf, je familieleden of voor anderen die van belang zijn in het probleem waarmee jij worstelt, te gaan staan.

Deze stand-ins stel je op in de ruimte zoals jij voelt dat ze moeten staan ten opzichte van elkaar. Op dat moment ervaren zij gedachten, gevoelens, energie, sensaties van de personen waar zij de stand-in voor zijn. Dat klinkt magisch, en dat is het ook.
Ik stel enkele vragen aan de stand-ins waardoor bepaalde nieuwe beelden, gevoelens, verstrikkingen aan het licht kunnen komen. Dit kan hevig zijn omdat er ruimte kan komen voor bijvoorbeeld onderdrukte pijn, schaamte, een familiegeheim e.d..
Het biedt nieuw perspectief.
Dit geldt zowel voor de cliënt als voor de stand-ins die soms inzichten krijgen t.a.v. eigen thema’s.
Een familieopstelling is een intense, diep helende reis.

Een familieopstelling werkt snel en effectief bij het opsporen van daar waar problemen zijn ontstaan en daar waar een stap naar een nieuwe weg gevonden kan worden.
Gun dit jezelf!

Als jij ofwel als cliënt ofwel als stand-in (representant) een familieopstellingen dag wilt meemaken, geef je dan op via de mail: info@praktijkhb.nl
Hieronder tref je de relevante data aan.

Mocht je interesse uitgaan naar een individuele vloeropstelling, stuur me dan een mail.

Data familieopstellingen in groepsverband:
-Vrijdag 17 november
-Vrijdag 12 januari 2024
-Vrijdag 15 maart 2024
-Vrijdag 17 mei 2024
-Vrijdag 5 juli 2024

Locatie: Villa 533, Kromme Spieringweg 533 in Vijfhuizen

Back To Top